!...apple of my eyes...! !...apple of my eyes...!: October 2011

Sunday, 23 October 2011

ter'BLOGWALKING' . try la tengokk . :))

Assalamualaikum,, hai awoppp ! ngee . GEDIKS GILERS !!
oke, aku nak cakap kat sini. aku lebih suke cakap aku-mu/kao, bak kata cikgu Amri "bunyi cam friendly gituu . hahha~"
IKOT LAHHH !! hahaha

1 second ago(memang dan amad sah la ku tipu kao . sorry),, aku p skodeng blog kawan aku . kawan mase sekolah lama la. kawan sekolah baru tak dee , sebab dorang tak kasi address blog dorang (dah kao tak mintak, macamana nak dapat . BUDUS !! hehe)

nihh senarai blog kawan-kawan akuu . ada lagiihh tapi aku tak ingat + tak tahu = hehe
sorry ya. "SEK KITO JANGE PECOH"

yang ni pulakk ! junior aku . tapi aku tak rapat sangat ngan dorang sebab aku nihh bukan PERAMAH SANGAT !! aku cuma tak pandai berkawan je, sebab aku takott KAWAN AKU TU JADI BACKSTABBER !!! arghhh !! eihhh btul ka eja cam tu backstabber ? ikot la . hahahaa

Adik-adikku :)

okee, setakat ini sudaahh !! tangan ini terasa sangat rajin untuk menaippp !! haha . rajin la sangatkan ? hehe
oke,, see you next time . ^^


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 22 October 2011

hectic sunggohh !!!

nt Deepavali, ada kem PBC kat Kem Seri Keluang .
kem Physics Biology n Chemistry . arghhh !!
sblm raya qurban, ada xm . nthen lpas raya tuu sambung balik exam SEM . :))
adoihhh !! da la bio sebulan kot xblaja sbb sir p trainim utk jadi askar wataniah . haihhh .

roomates aq ckap nk blik nt cuti sem hari jumaat sbb nk kemas blik+baju+enjoy=baru abis exam la katekan .
TAPI makanan amacam ? DS sedia ke?
oke la, nak chaow dlu .
:)))
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Oreo Cheese Cake

Base:

2 packets of Oreo (biskut marie will also do actually) - remove the centre, hancurkan
50g butter - melted

mix both, tekan2 on your loyang (i use baking paper to alas), and masukkn dlm fridge for about half n hour..

filling:

250g cream cheese
200ml whipped cream
2 eggs
1 tbs lemon juice (awe guna half limau nipis)
2tbs flour (ratakan, bukan bumbu)
90g sugar (about 6 tbs)

blend everything!

decorate:

choc chips/drops sesedap rasa.. just sprinkle on top.

>> pour the filling onto the base, sprinkle choc chips on top.. bake for 45min, 180degree.

>> you need to refrigerate the cake for 4 hours before eating

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Chocolate Cheesecake Brownies

Brownies layer:

1/2 c butter (melted)
3/4 c sugar
2 eggs
1 tsp vanilla
1/3 c cocoa powder
1/2 c flour
1/4 tsp salt
1/4 baking powder

- beat in sugar + egg into butter
- sift cocoa powder, flour, baking powder, add into the butter mixture
- add in salt
- mix everything (u can use a wooden spoon)
- line the baking dish with baking paper / oil paper b4 pouring the mixture
- leave some pf the brownies mixture for decoration

Cheese layer

200g cream cheese
juice from 1/2 lime or 1 tsp vanilla (i prefer lime juice, but my siblings prefer vanilla)
1 egg
1/4 c sugar

- mix everything together.
- will get a bit lumpy, i ignore it. hehe..
- pour on top of the brownies layer.
- decorate with some brownies mixture

-bake 180degree in a pre-heated oven, 20-30 minutes.
-let it set and refrigerate few hours b4 eating.

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

CHOCOLATE CAKE

Ingredients:- ( This is the original recipe, I doubled the cake part in blue )

For cake;

  • 1 cup all purpose flour ( 2 cups )
  • 1/4 cup dutch processed cocoa powder ( 1/2 cup )
  • 3/4 tsp bicarbonate soda ( 1 1/2 tsp)
  • 1/4 tsp salt ( 1/2 tsp )
  • 1/2 cup granulated sugar ( 1 cup )
  • 1/2 brown sugar ( 1 cup )
  • 65g butter ( 120gm)
  • 1 large egg ( 2 eggs )
  • 1 tsp vanilla extract ( 2 tsp )
  • 1/4 cup buttermilk ( 1/2 cup )
  • 1/2 cup warm water ( 1 cup )

Method:-

  1. Set your oven at 170C
  2. Prepare your cake tin.
  3. Sieve flour, cocoa powder, bicarbonate soda, salt, and set aside.
  4. Beat butter with sugars until light and fluffy, add eggs.
  5. When all well incorporated add the dry ingredients (flour, cocoa powder etc) and alternate with liquid ingredients (buttermilk + warm water) in three portions, last incorporate the vanilla extract.
  6. Bake for about 30 minutes or until just cooked.

Cream Cheese Frosting;
  • 250g Philadelphia cheese
  • 125 butter
  • 1 cup icing sugar
  • 1 tsp vanilla extract
  • juice of a squeezed slice of lemon
Beat the cheese and butter, just until creamy, add the icing sugar, vanilla and lemon juice.

Chocolate Ganache;
  • 200ml double cream with at least 30% fat content-I used whippping cream
  • 250g dark chocolate, chopped finely
  • a pinch of salt
In a double boiler, warm the cream until just at boiling point, add the chocolate & salt and stir. When the chocolate has melted, remove from heat and continue stirring until all well mixed.

Let the cake cool completely, spread the cream cheese frosting and pour the ganache on top
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Chocolate Banana Cake


Bahan A:
2 c tepung
1/2 c cocoa powder
1 1/2 tsp baking powder
1 1/2 tsp baking soda
1/2 tsp garam
2 c gula (blh kurangkan kalau xnak manis sgt)
Bahan B:
2 biji telur
1 c pisang lenyek (dlm 2-3 biji pisang)
1 c air
1/2 c susu sejat
1/2 c minyak masak
1 1/2 tsp vanilla
Cara-cara:
Ayak Bahan A. put aside.
Pukul Bahan B sampai semua sebati (agak2 semua gula dh hancur).
Tuangkan Bahan B ke dalam Bahan A. Whisk till combine (Batter dia agak cair). Tuang dlm Loyang yg dah di greese.
Kukus dalam 1 jam, or Bake 180 degree 35-40 minutes (cucuk dgn lidi, bila dh x melekat, maknanya dh masak ^^)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Steamed Custard Tea Cake


BAHAN KEK ::
  • 125 gram mentega
  • 1/3 cawan gula halus @ gula kastor
  • 1 biji telur gred A
  • 3/4 cawan tepung naik sendiri (self raising flour)
  • 1/2 cawan tepung kastard
  • 1/2 camca teh esen vanilla
BAHAN KASTARD :

  • 1 camca besar tepung kastard
  • 1 camca besar gula kastor
  • 2/3 cawan susu segar
  • 15 gram mentega (kurang lebih 1 camca teh)
  • 2 camca teh esen vanilla

CARA MEMBUATNYA:

1. UNTUK KASTARD :- Satukan semua bahan untuk kastard kecuali mentega dan esen vanilla. Kacau rata dengan whisk dan masak dengan api perlahan sambil terus dikacau hingga pekat. Padam api, tambah mentega dan esen vanilla, kacau rata dan biar sejuk. Ketepikan.
2. Panaskan oven pada suhu 175C, lenser tin bulat saiz 7 inci. Ketepikan.
3. Putar mentega dengan gula halus hingga berkrim, masuk telur dan putar hingga kembang. Tambah esen vanilla. Perlahankan kelajuan, masukkan tepung naik sediri + tepung kastard sedikit demi sedikit hingga habis. Gaul rata.
4. Masukkan 1/2 adunan ke dalam bekas yang telah disediakan, ratakan dan buat sedikit lubang ditengah2nya. Tuang kastard, ratakan dan tutup dengan baki adunan, ratakan dan bakar selama 30 minit atau hingga masak. <- me kukus
5. Sejukkan sebelum dihidangkan. Jika suka boleh ayak gula aising atas permukaan kek sebagai penyeri...

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Eggless Chocolate Cake


Bahan2 utk 1 loyang kecik:

Bahan A
  • 1 cawan / 120 gram tepung gandum
  • 1 cawan / 180gram gula halus
  • 3 sudu besar serbuk koko
  • 1 sudu kecil baking soda
  • 1 sudu kecil baking powder
  • 1/2 sudu kecil garam
Bahan B
  • 1/3 cawan / 80ml minyak sayuran atau minyak masak
  • 1 sudu besar cuka
  • 1 sudu kecil vanilla
  • 1 cawan air sejuk

Cara2:
  • Ayak Bahan A, dan masukkan dalam mixing bowl. Gaul sebati.
  • Campurkan bahan B, dan masukkan dalam bahan A. Gaul sebati
  • Masukkan dalam loyang yang dah disapu mentega/minyak sedikit.
  • Bakar dalam oven pada 180C selama 30 min atau hingga tester bersih bila dicucuk keluar dari kek <-- oven me amik masa sampai 40 minit baru masak betul
  • Boleh dihias dengan topping pilihan =)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

KEK LAPIS SISIK IKAN

Bahan2:
  • 10 biji kuning telur
  • 2 biji putih telur
  • 150 gula halus
  • 1 sudu makan ovelet
  • 110ml air sejuk(dari peti sejuk)
  • 1 tin kecil serikaya-170g)
  • 100g horlicks
  • 1 sudu kecil esen vanila(optional)-tak letak pun takpe
  • 5 sudu makan susu pekat
  • 300g mentega
  • 200g tepung hongkong/superfine
  • Asam manis

 Cara2:
  1. Dalam sebuah bekas,masukkan mentega dan susu pekat. Pukul sehingga sebati dan berkrim. Ketepikan.
  2. Dalam bekas lain,masukkan telur,gula dan ovelet dan pukul sehingga kembang. Kemudian masukkan serikaya sambil terus dipukul lagi. Masukkan horlicks,tepung(sudah diayak) dan esen vanila. Kaup balik/pukul sebati guna kelajuan minima.
  3. Setelah itu masukkan air sejuk sedikit demi sedikit sambil terus dipukul sehingga sebati..
  4. Gunakan senduk dan gaul(kaup balik) adunan agar benar2 sebati.
  5. Panaskan oven pada suhu 150c (api atas sahaja). Griskan loyang dengan mentega dan tabur tepung rata2..boleh juga gunakan baking paper untuk alas cam biasa.
  6. Sendukkan lebih kurang 6 sudu makan dan bakar menggunakan api atas. Bakar selama lebih kurang 5 minit atau sehingga atas kek keperangan.(bergantung kepada kepanasan oven masing2 yer.
  7. Lapiskan lagi dengan 6 sudu makan adunan. Bakar lagi sehingga keperangan. Keluarkan lagi dan cucuk hawflakes secara condong sehingga separuh tenggelam.
  8. setelah selesai seluruh permukaan kek,sudukan lagi 6 sudu adunan dan bakar sehingga keperangan. Ulangi langkan 6,7 dan 8 ini sehingga selesai.
  9. Banyak atau sedikit asam manis terpulang kepada cara susunan hawflakes atau ikut selera masing2..




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Ayam Goreng Ala-KFC & Mash Potato/ Kentang Putar


Bahan Untuk Perap Ayam
  • 6-8 ketul ayam
  • 3 ulas bawang putih ditumbuk
  • Sedikit garam
  • 1 sudu besar serbuk cili
  • 1 sudu kecil lada hitam
  • Secubit baking powder
  • Secubit serbuk perasa
Bahan untuk tepung
  • 1 cawan tepung jagung
  • 1 cawan tepung beras pulut (guna tepung jagung 2 cawan pun takpe)
  • 3 ulas bawang putih ditumbuk
  • Sedikit garam
  • 1 sudu besar serbuk cili
  • 1 sudu kecil lada hitam
  • Secubit baking powder
  • Secubit serbuk perasa
  • 1 bj telur
  1. Perap ayam dengan bahan-bahan perapan selama 1 jam
  2. Campurkan semua bahan-bahan untuk tepung di dalam bekas
  3. Selepas 1 jam, celup ayam yang telah diperap ke dalam telur yang dikacau.
  4. Salutkan ayam tersebut di dalam campuran tepung tadi.
  5. Goreng dalam minyak yang banyak sehingga garing.
  6. Toskan minyak dan sedia untuk dihidangkan
Bahan2
  • 10 biji kentang di buang kulit dan di potong kiub ( besar2)
  • 1 sk lada hitam di tumbuk halus
  • 1/2 cawan fresh milk
  • garam secukup rasa
Cara2:

  1. Rebus kentang dgn sedikit garam
  2. Setelah empuk toskan air dan tumbuk sedikit kasi hancur
  3. Kemudian guna hand mixer putar sehingga kentang jadi halus.
  4. Sambil putar , sambil masukkan garam, lada hitam dan susu secukupnya

Sos Kentang Putar

Bahan2
  • 650 ml air
  • 5 sudu besar stok ayam
  • 1 biji bawang besar - cincang
  • 1 batang saderi - cincang
  • 40 gm mentega
  • 20 gm tepung gandum
  • 1 sudu besar sos tomato
  • 1 sudu besar sos tiram
  • sedikit serbuk lada hitam
  • kicap pekat
  • garam
Cara2:

  1. Masak air dengan stok ayam,saderi dan bawang besar hingga mendidih.Renihkan dalam 10 minit.Tapis ke dalam mangkuk.
  2. Cairkan mentega dan masukkan tepung gandum.Kacau atas api kecil hingga tak melekat pada tepi periuk.
  3. Tuang air rebusan sedikit demi sedikit sambil dikacau supaya tak bergentel.
  4. Masukkan sos tomato dan sos tiram, juga beberapa titik kicap pekat (kicap utk bagi warna).Masukkan juga serbuk lada hitam dan garam.
  5. Masaklah ikut pekat mana yg disukai.
NOTE: rasa dulu baru letak garam sbb stok ayam dan sos tiram dah masin.





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

awok cakak gape sakni?

ehemmmm ! awokk ! oo awokk !! yo la, awok la. haha
blehh dop sayo nok mntak tulum so kare ja? tulum jangan cakak kblake sayo?
saya takot awok dapat DOSA FREE, saya dapat PAHALA FREE . awok nk ke gtu?
saya no hal. hahah
doh saya bg doh jwate tu, awak ambik n dok senyap doh la. nihh gak dok gegey gapo?
mujur saya baik tu, bagi ko awok jawate tu . kalu dop, ntah la.
awok egt dehhh !! jange kecek kok belake sayo .
awok suko ko ore kecek belake awok?
awok plop dok tao dio kecek gapo. awok nokkk??
saya tok sirr, tp kalu awok nk v PAHALA FREE lohh g la awok wehh, sayo x sirr halang pom .
tok larat doh nok tutup mulut ore,
sayo lok gitu dlu. kalu awok sero letih dok kecek awak senyap keaa ?
ikott suko awok la.
:))

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 14 October 2011

Qaisara Irdina


Assalamualaikum,,
salam sejahtera.
:)
Qaisara Irdina !! bila nak datang umah CheqNa?
da lame CheqNa tunggu . Aishhh !!
cakap kat mama,,
"CheqNa pesan,, pegi umah CheqNa dulu ehh"
:)
*cehh, mugo bdok pehe aku oyak gapo nihh dihh? hahah

oke,, nihh pic mama n papa dia .
Cik Ngah n Pak Ngah
Maslina n Sufian .
:)
pic nihh diEDIT olehhh :: Santi Rashid
thanks Sya . hahah
ayu molekk kalu aku panggil mu SYA . ahhah
:))

Sufian n Maslina




p/s:: pic Qaisara tiadaa lagi buat masa skrg 
:)
harap maaf .
pic bawah nihh sekadar hiasan . :)))))
sbb comellll+cute bdk nihh . hahah


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Putus Di Twitter (Ending lagu Cinta Muka Buku)


Assalamualaikum, n salam sejahtera
try dgr lagu nihh . best jugakk . hahaha
berCINTA di MUKA BUKU tapi PUTUS DI TWITTER .
layannnn . :)))


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 13 October 2011

Aku sayang kamuuu !! :)

Assalamualaikum
salam sejahtera
:)
sapa nak knal dgn kawan aku?
xdok ehh?
bia la, aku nok oyak jugob sbb INI BELOG SAYA PUNYERR !!
:)

oke,,,
nihh saem aku hok skola rendah a.k.a SKPC
Amir Tasnim
Amir Tasnim,
dlu aku pun PERNAH tergila-gilakan budak nihh. sebab masa tu dia BUDAK BARU. biasa la bdk bru msti rmai yng mnat diihhh? hehe. aku pernah panggil dio nihh M.A.T.e sebab nama dio. hehe . tp bukan depan dio la. mampos aku kalu oyak depe dio. hahah
Adleen Adha A Rahman
Adleen Adha
yang ni plakk, saem aku masa 6 tahun lg. pahtu skolah rendah skali nthen mase darjah 6 aku pindah sekolah. so terputus hubungan jap. aku jumpe dia blik masa form 4 , skolah skali dgn dia. aku tak rapat sangat dgn dia tp rapat la jugakk. hahah :)
Farah Dina Sulaiman
Farah Dina

:: ramai lgi bdak SKPC tp xjupo ehh pic sep dio. hahah

SKPS
Anis Syafiqah
Amirah Lokman
Hanif
Intan Izyan Syafinaz
Hafizainie
kembar aku. aku sokmo panggil dio kak. heheh

SMKB

Santi
(tangan d mulut)
Afiq(putihh)
Dinie(hitam+puteh)
Azman(merah)
hafifi

Shamimi,, Bazilah


Shafina,, Santi


::: ado bnyok lg pic tp mls ehh wk masukk. ahhah. nt la lain kali plop. :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

IGCSE

Assalamualaikum, n salam sejahtera . :)
amacam semua, adakah anda semua berada dalam keadaan sihat ?
skema ayat. ahhah

oke, siapa tahu maksud IGCSE? cepat angkat tangan. wahh ! semua malas angkat tangan ye, tape la. tak pakse pun. hehe
*ngade betol la kao nih CheqNa. haishhh!!

oke, berbalik kpd topik asal.
IGCSE means International General Certificate of Secondary School.
try la usha web nihhh . IGCSE,,Qualification,,
program ni daripada University of Cambridge, UK.
maktab aku (MRSM Kota Putra Ulul Albab, Besut, Terengganu) akan buat program ni, start taon depan. i mean budak form 1 2012. cikgu aku cakap kalau tak ambil SPM pun tiada masalah. sebab dah ambil IGCSE exam. jadi masa form 5 terus pergi ke university luar negara ataupun nak stay ambil SPM pun boleh.
FUHHH !! gilerrr. aku pun nak gakk . hahah. CONFIRM lepas nihh ramai yang pandai giler-giler. bayangkan depa akan belajar SEMUA SUBJECT IN ENGLISH kecuali BAHASA MALAYSIA n BAHASA ARAB . :) ye la tak kan la BM pun dlm bhasa omputehh. tu bukan BM tp BI . hahah

p/s: harap maaf penggunaan bahasa disini amat LOW . hehe. sorry . n maaf jugak sebab entry ni cakap pasal apa. hahah. sbb I'M NOT PERFECT . :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

^ ..TWO SOULS BECOME ONE.. ^: SPONTANEOUS THURSDAY #6

^ ..TWO SOULS BECOME ONE.. ^: SPONTANEOUS THURSDAY #6: Assalamualaikum semua dan Selamat Pagi Semua Perbezaannya: WORDLESS WEDNESDAY hanya gambar.. SPONTANEOUS THURSDAY adalah ayat. In this pos...
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 9 October 2011

no pilim

Assalamualaikum, salam sejahtera
oke nok cito sikit nihh
pasal tooottttttttttttt!!!
hehee.
jgn oyak aku jago tpi kaen ore doh la.
nihh aku nk jd iktibar ko aku jugok la.
bia pom ayat hok aku nak taip nihh
X SAPA MAKSUD NYA.
maaf la deh sbb aku nihh
TAK BERAPO NOK PANDAI SANGAT-SANGAT BM nihh
biaso dohhh, aku kea tgh blaja lonihh
hehe
:))

tak dihh kea,
maso aku nk blik ke
MAKTAB TERCHENTA !!
aku terserepok nge sore sonbae aku nihh
kejut berok aku tgk dio
hahha

mula-mula dop brapo nok perase pom
bdop tuuhh, tu dio.
tp aku tgk muto+baju+helmet=supo kenal ja
aku pom apo lagi, perati je la. hahah
tp hok dio gendong tu dop nampok sbb
bdop tu paka helmet y ada pnutup depe
*x reti eh nok pnggil gpo. haha

tp yang aku heran gano la lonihh dio maju ehhh?
hahah
DULU ABIHH TEA !!
oyakkkk
XSE GEWE, tapi last-last gewe gob dihh.
bia la. aku pom xdengki mano pom
asal kea demo bahagio.
:)
hehehe

mujur la aku dop trimo mu dihh maso tu,
lao dop aku xtao la
iskhhh3
ahhah
mu wk gtu pom aku xkea dengki ehh
sbb aku TAK DOP PERASE'E DOH NGE MU
:)
gapo dohh hok omputeh oyak tuu
NO FEELING!
ho wak tuhh la. hahah

tp gak bringat la
CIK ABANG SAYANG OITTT,
SPM SUDA DEKAT
JANGAN DOK MELALUT KOK SEA LA
BIA DAPAT RESULT GEMPAK LA DEHHH
:))
gambar sekadar hiasan :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

suda tua ya :)

Assalamualaikum
dan
salam sejahtera
:)

tao dop gapo tujuan post n3 nihh?
kalu tao, dk senyap doh la dehh,.
hehe :)

oke, dikesempatan ini
saya Nurul Aina ingin
mengucapkan
HAPPY BIRTHDAY to ...
moga panjang umor, dimurahkan rezeki,
harap boleh survive dok sore sano.
n moga ALLAH memakbulkan apa yang diingini oleh ...

*sapo ehh?
ikot la sapo2 pom, malas nok oyak sini takut tmbul kontroBESI
mampos la kawe dihh? hahah
hari tuhh pom mujur dop brigak jahh.
hahah

cheese cake khas untukk awak :)
kek untuk ur birthday .
hehe


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 3 October 2011

hamster comel

Assalamualaikum,,
sapo tok jawab berdosa ya.
sebab bagi salam itu sunat
dan jawab salam itu wajib. ^^,

oke, sini saya nok cito sikit.
cito gapo ehhh?
ado la.
olohh, cito la. pleazz . ahhah
ecehhh, oke-oke.

sayo nok cito psal hamster.
sapo sini dok kenal hamster tu gapo?
errkk, awok dop kenal ehh? olohh haiwan hok kecik supo tikus tu la. tp haiwan nihh cute. wahhahaha. olohhh, xkenal lgi? g cari kat google la sene sikit. haha

oke, berbalik kpd hamster takdihh,
cito dio bermulo nge ginihh.............
jeng-jeng-jeng...(wak bunyi suspen sikit, bia dop suspen pun kea. huhu)
saem sayo nihh, hok namo 'CHONG' kalu fb gak ken seow,, dio ada peeero duo eko hamster. so bengkeng, so baik sikit. tp gak duo-duo suko kengkos tange ore . eee,, doh la sakit. xpade nge bade kecikk. ahha. kecil-kecil cili padi . betul dop? hhuhuuu
arituhh, dio g kemohh utk kepo(kedek poklih). so dio tnggl la ko saem sayo, nok suroh jago.
doh saem sayo jago gak, sayo pun g maeng jugok la. sebab haiwe tu kecik+cute. sero nok peeero jugok.
TAPI takot keno kenyekk ko adik ja. hahah.
almaklum la adik sayo nih jenihh ganah sikit, hehee

bo la,, malas doh nok naip nyohh. sebab idea da pergi meninggalkan diri saya . :P
xdea nok igak. ahhah. nanti la kalu idea tu ado smula. saya post la dehhh . ahahha
nihh pic hamster. tp wk nihh bkn pic hamster saem sayo tapi hok nihh saya ciplak dgn bdk hok d overseas. hahah.
oke la. Assalamualaikum.. ^,^
hamster

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 1 October 2011

thanks kak :)

Assalamualaikum,
aduihh, berehi mena aku post maso nih dihh .
nok wak gano, maso nih ja maso terluang aku nyohh .
hahah
*mugo maso laen busy sokmo . hahah. koya la.*

baco blako dihh tajuk entry gpo kn?
x baco ? gong ko guano tu?
hahah
opps, sorry.
jadi nyohh sni aku nok oyak.
TERIMA KASIH KAK SBB TLG SDARKAN SY . :)
sy tahu sapa sy.
manusia mano gak hok bleh lari drp masala?
acu oyak tehhh, nok tao nihhh. hahah
selagi ore tak tegur kito slagi tu la dihh kito akan buat saloh.
sbb mungkin kito dop perase or gapo dihh.
tp nok oyak sini,, sek-sek kito baadi BERPESAN-PESAN la dehh ko saem-saem tu.
lamo kea sie ko dio .
dio xtao gapo saloh dio .
hahah
patot pom dihh aku sero supo ngee ada something wrong somewhere..
rupe nyohh sbb kito x perase kesalohan kito .
ahhah
n nok oyak skali lagi
TERIMA KASIH, TERIMA KASIH, TERIMA KASIH
SEBAB TOLONG SEDARKAN DIRIKU YANG KERDIL INI.
KITA HIDUP NI SALING TEGUR-MENEGUR LA DEHHH .

:))
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Aina Razeeq