!...apple of my eyes...! !...apple of my eyes...!: 2011

Friday, 9 December 2011

kok se dea !!

LOVE will turn into disaster if you do something bad on it.

Love is like swallowing hot chocolate before it cooled off. it takes you by surprise at first, but keeps you warm for a long time.

Love is pleasure, but disaster...Rational, but sometimes tends to be irrational and true but it is not easy to make it becomes true.

Cinta tak semestinya memiliki.

As human, we have a feeling that we call empathy. And the empathy as such enables us to understand what people feel. So, you can understand if you're trying to be in other's shoe.

We can't direct the wing but we can adjust our sail.

Sayang berpada-pada kelak jadi benci untuk selama-lamanya. benci berpada-pada kelak jadi sayang untuk selamanya.

Sometimes the memories are too bitter to go through. But to sweet to remembered.

Sometimes there are things that cannot be put into a word because it might hurt one's feeling.

Absence makes the heart grow fonder.
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

| renungan untuk kaum Adam :) |

✿ Jangankan lelaki biasa, nabi pun terasa sunyi tanpa wanita.
Tanpa mereka, fikiran dan perasaan lelaki akan resah.
Masih mencari walau ada segalanya.
Apa yang tiada dalam syurga???
Namun adam tetap rindukan hawa..*~

✿ Dijadikan wanita daripada tulang rusuk yang bengkok.
Untuk diluruskan oleh lelaki.
Tetapi seandainya lelaki itu sendiri tidak lurus,
Mana mungkin kayu yang bengkok menghasilkan bayang yang lurus..*~

✿ Luruskanlah wanita dengan jalan yang ditunjuk oleh Allah,
Kerana mereka diciptakan sebegitu rupa oleh Allah.
Didiklah mereka dengan panduan darinya.
Jangan cuba menjinakkan mereka dengan harta, kerana nantinya mereka
semakin liar.
Janganlah hiburkan mereka dengan kecantikan, kerana nantinya mereka
akan semakin derita.
Kenalkan mereka kepada Allah, zat yang kekal. Di situlah punca kekuatan
dunia..*~

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

| renungan untuk kaum Hawa :) |

"Wahai kaum hawa..jadilah dirimu seperti pemata dalam kaca, kerana hanya orang yang benar-benar mampu sahaja layak memilikinya.. Janganlah jadi seperti emas walaupun berharga, telah ramai yang menyentuhnya sebelum ia diperdagangkan."

"Betapa wanita itu adalah penghias dunia, tanpa wanita siapalah lelaki itu, tercipta dari rusuk lelaki. Betapa istimewanya seorang wanita dimata lelaki. Betapa berharganya cuma bukan semua wanita yang tahu, dan yang paling teristimewa adalah wanita yang cantik akhlaknya (wanita solehah)".



✿ Setiap wanita itu cantik..♥ 
~* Kecuali yang tidak tahu bagaimana cara menjadi cantik..
✿ Ukuran cantik sejati adalah akhlak dan budi pekerti..
~* Itulah kecantikan sejati, yang tidak akan hilang kerana usia..
✿ Menjadi cantik itu tidak salah..
~* Tetapi menyalahgunakan kecantikan itu yang salah *~

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

| jangan berbangga |

♥Saidatina
Aisyah RA Pernah Berpesan..
"Sebaik-baik wanita adalah
yang tidak memandang dan
tidak dipandang". Jangan kau
berasa bangga dengan
kecantikanmu sehingga kau
dikejar jutaan lelaki. Itu bukan
kemuliaan bagimu. Jika kau
berasa bangga, kau
menyamakan dirimu dengan
pepasir di pantai, yang boleh
dipijak dan dimiliki sesiapa
sahaja. Muliakanlah dirimu
dengan taqwa, setanding
mutiara Zabarjad, yang hanya
mampu dimiliki penghuni
syurga.

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

| 5 PERKARA LEBIH BAIK DARI... |


“Abdullah bin Abbas r.a mengatakan:
1) Janganlah engkau berbicara tentang sesuatu yang tidak mengenai dirimu, kerana hal itu merupakan perbicaraan berlebihan yang tidak perlu dan aku tidak menjamin engkau akan terselamat daripada dosa,

2) Janganlah engkau berbicara tentang sesuatu sebelum engkau mengetahui saatnya yang tepat. Sebab mungkin sekali orang berbicara tentang sesuatu yang penting baginya tetapi kerana dilakukan tidak tepat pada waktunya, boleh menimbulkan hal-hal yang memalukan,

3) Janganlah engkau berdebat dengan orang yang sabar dan bijaksana atau dengan orang yang berperangai buruk. Sebab orang yang sabar, tidak akan menghiraukan dirimu dan orang yang berperangai buruk akan menyakiti hatimu,

4) Ceritakanlah saudaramu yang tidak hadir dengan apa yang engkau sendiri ingin diceritakan olehnya dan maafkanlah dia seperti yang engkau sendiri ingin dimaafkan olehnya,

5) Berbuatlah seperti orang yang benar-benar sedar bahawa perbuatan itu akan mendatangkan kebajikan dan tidak akan mendatangkan dosa atau kesalahan.”


Ada orang yang baik dan ada orang yang lebih baik;
1) Orang lelaki yang pemalu itu baik, tetapi perempuan yang pemalu adalah lebih baik.

2) Setiap orang yang bersikap adil itu baik, tetapi pemimpin yang bersikap adil adalah lebih baik.

3) Orang tua yang bertaubat itu baik, tetapi orang muda yang bertaubat adalah lebih baik.

4) Orang kaya yang suka bersedekah pada jalan Allah itu baik, tetapi orang miskin yang bersedekah pada jalan Allah adalah lebih baik.
 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

| Muslimah Sejati |


Muslimah Sejati itu…
Calon bidadari surga Allah
Kecantikannya…
lebih CANTIK dari MATAHARI…

Akhlaknya…
lebih HARUM dari MINYAK WANGI…

Cintanya…
lebih SEGAR dari RINTIK HUJAN…

Maka…,
jagalah ia dengan KEIMANAN dan KETAQWAAN…

Muslimah sejati…
bukan dilihat dari bentuk tubuhnya yang mempesona,
tetapi dilihat dari sejauh mana ia menutupi bentuk tubuhnya.

Muslimah sejati…
bukan dilihat dari begitu banyaknya kebaikan yang ia berikan,
tetapi dari keikhlasan ia memberikan kebaikan itu.

Muslimah sejati…
tidak dilihat dari seberapa indah lantunan suaranya,
tetapi dilihat dari apa yang sering dibicarakan mulutnya.

Muslimah sejati…
bukan dilihat dari keahliannya berbahasa,
tetapi dilihat dari bagaimana caranya berbicara.

Muslimah sejati…
bukan dilihat dari keberaniannya dalam berpakaian,
tetapi dilihat dari sejauh mana ia berani mempertahankan kehormatannya.

Muslimah sejati…
bukan dilihat dari kekhawatirannya digoda orang dijalan,
tetapi dilihat dari kekhawatiran dirinyalah yang menyebabkan orang lain tergoda.

Muslimah sejati…
bukanlah dilihat dari seberapa banyak dan besarnya ujian yang ia jalani,
tetapi dilihat dari sejauh mana ia menghadapi ujian itu dengan penuh rasa syukur.

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, 6 December 2011

| GAGAL SEKALI TIDAK BERMAKNA GAGAL SELAMANYA |


Assalamualaikum and Salam Sejahtera semua !!
Cantik tak header baru aku?
Kalau nak tahu, aku sangat sayang mereka selain keluarga aku.
Aku anggap mereka ni macam keluarga aku sendiri.
J
Semua sihat ka?
Bukan apa, takut-takut ada yang sakit la kan.
Alhamdulillah kepada yang sihat tu dan jangan lupa jaga kesihatan.
Dan
Takziah la kepada yang kurang sihat dan jangan lupa makan ubat biar cepat sembuh.
J
Jom SENYUM sekejap.
Ehh, jangan pandang remeh tao, banyak kelebihan senyum ni.
Contohnya, dapat pahala free, dapat hilangkan stress, dapat mengembirakan hati orang yang tengok kita senyum, awet muda dan apa lagi ehh?
cari sendiri lah ye, aku malas nak taip banyak-banyak.
J

Rasanya dah lama aku tak update benda ni.
Bukan aku yang malas nak update benda ni.
TAPI
MASA dan INTERNET kat rumah aku ni AMAT MENCEMBURUI AKU !!
Ade ke patot ?
tak patot-tak patot.
Hahahaha.
*menyampah !!*

Kali ni aku amat-sangat-stress with my result sem hari tu.
Gila ape(!) dan amat menghairankan
aku check jawapan memang-compem dapat A+.
Tup-tup tengok result dapat ciput je,
tapi ape-ape pun aku amat bersyukur
kerana
aku dapat result yang macam tu.
Lain kali boleh pertingkatkan lagi. J

GAGAL SEKALI TIDAK BERMAKNA GAGAL SELAMANYA kan?
HIDUP NI MACAM PUSINGAN RODA, KADANG-KADANG KITA BERADA PALING ATAS DAN KADANG-KADANG KITA BERADA PALING BAWAH.
So berSYUKUR lah dengan apa yang ada sekarang ni.

Bagi aku la kan,
tak tahulah ada diantara kalian nih tak setuju dengan pendapat aku.
Yelah
“RAMBUT SAMA HITAM,
TAPI HATI LAIN-LAIN”
Pendapat orang ni kita tak tahu, lain lah kalau dia bagi tahu kat kita.
Betul tak?
So, rajin-rajin lah ye tangan tuhh untuk mengKOMEN,
Aku nak tahu gak apa pendapat korang.

·         KEGAGALAN adalah titik permulaan seseorang insan untuk berjaya.
·         KEGAGALAN memberi inspirasi kepada aku supaya berhati-hati pada masa hadapan. Asyik berjaya je, sesekali kena lah GAGAL juga kan. haha.
·         KEGAGALAN mengajar aku erti bersyukur dengan apa yang kita ada. Bukan apa sekarang ni kan aku tengok ramai yang berjaya akan BANGGA diri. Woitt! Boleh blah la dengan keBANGGAan korang tuhh. Dah berjaya bukannya nak bersyukur. Ops, sorry terEMO sedikit.

Okay ! tu baru intro je.
WAOHH! Panjang gile intro.
DAN Intro yang agak membosankan, rite? Lantaklah. Haha
MENYAMPAH !!

EHHH!
Jap-jap sebenarnya entry ni dah sampai penutupnya pun.

Saja nak bagi kalian rasa bengang.
Sebab aku sekarang dalam mood BENGANG !!
Haha.
Sorry again.
Aku ni memang macam ni,
Suka buat orang bengang time aku bengang.
Sampai 2 pages jugak ye entry kali ni.
J
Disini jugak aku nak harap maaf
di atas pengguna perkataan
LA KAN
dan
BUKAN APE
yang boleh dikira agak banyak.

Sekian dahulu entry ini, ada masa berjumpa lagi semua !

Pantun versi kelate:

KALU ADO SSUMOR DI LADEA,
BBULIH KAWE TUPEA MANDI;
KALU ADO UMOR PANJEA,
BULIH JUPO LAGI.
Sekian, wasalamJ

Aina Mazhan

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 25 November 2011

| happy birthday |

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua
yeahh! pagi nihh aku terRASA sangat HAPPY
tahu tak nape ?
sebab hari ni adalah Birthday My Schayang.
*opps terlebih suda. :D*
My Schayang a.k.a Santi Rashid

oke, entry nihh agak BAU BUDU banyok
sorry ya :D

hari ni, dia da cukup 16 tahun. :D
yeah ! akhirnya kamu suda tua.
HAHAHA! *gelak jahat*
SELAMAT HARI ULANG TAHUN KELAHIRAN
ke-6 BELAS
semoga panjang umur, dimurahkan rezeki olehNYA,
belaja molekk(bia dapat p overseas), jangan lupa aku disini,
jangan banyok main, dan gapo lagi ehh?
hahaaha!
mu la kawan aku yang paling baik+jahat
hahaha
sorry :D

da 11 tahun kita kenal kan ?
tapi dalam 11 tahun tu, kita terpisah selama lebih kurang 6 tahun kot
tapi semua tu tak menjejaskan kita as friend, rite ?
sebab abah mu dan abah aku ialah kawan .
:D
1st time aku jumpa mu masa form1, aku rasa terkejut gila sebab tak sangka boleh berjumpa dengan mu semula.
mu pun bertambah cantik+cute :D

AKU SAYE MU !!

ehh, semalam aku ada buat PUDING ROTI KARAMEL
yang aku buat bukan bakar tapi kukus, so nampak lain la sikit
TAPI
sedap !! sampai tak cukup aku makan sorang
*mugo aku makan banyok*
hihii
aku just tunjuk gambar je lah, :P
nanti aku p umoh mu or mu mai umoh aku, kita buat sama-sama
kita tunjuk skill memasak kepada ibu bapa kita.
deal ?
hihiii

생일 축하합니다
>happy birthday to you<
사랑해요
>i love you<

^o^

Santi Rashid


puding roti karamel


santi yang lukis :D

tulisan santi :D



p/s: sorry santi ! gambar agak blurr, biasa la guna fon murah bukan DSLR . hahaha
nanti ada duit lebih sikit, aku beli la DSLR tuh . ahhah :P


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 24 November 2011

| love you |


can you hear that?
my heart
is telling you i love you
but i cannot reveal my true felling to anyone
can you hear that?
my heart
is still waiting there for you to open
and i can only hope you will know it
that i'm the one here to love you
i'm begging you please know it
some day



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 18 November 2011

remembering you :)

Assalamualaikum dan salam sejahtera to everyone .
:)
adakah anda semua sihat ? hihii
moga-moga anda sihat selalu lah yerr .
to SPM candidates : amacam soalan exam ? banyak susah ka banyak senang ? hohoo
good luck lah untuk exam yang mendatang . ngee~
to STPM candidates : good luck all the best, okee!

oke, i wanna straight to the point lah .
actually, aku memang giler-giler tengah REMEMBERING my sayangs.
*apesal ada (s) pada ejaan sayang?hahha*
aarghh! hari  nih bru hari kedua tak jumpa.
takkan da rindu kot . pfft!
rindu sangat-sangat time kita menyanyikan lagu
the best ever moment . :)
oke, here is my sayangs ;

















seasons in the sun lyric:

good bye to you my trusted friend
we've known each other since we
were nine or ten
together we're climbed
hills and trees
learned of love and ABC's
skinned our hearts and skinned
our knees

goodbye my friend it's hard to die
when all the birds are singing
in the sky
now that spring in the air
pretty girls are everywhere
think of me and i'll be there

we had joy, we had fun
we had seasons in the sun
but the hills that we climbed
were just season out of time

goodbye papa please pray for me
i was the black sheep of the family
You tried to teach me right from wrong,
Too much wine and too much song,
Wonder how I got along.

Goodbye papa is hard to die,
When all the birds are singing in the sky,
Now the spring is in the air,
Little children everywhere,
When you see them I'll be there.

Chorus:repeat 2 times

Goodbye Michelle my little one,
You gave me love and helped me find the sun,
And every time that I was down,
You would always come around,
And get my feet back on the ground.

Goodbye Michelle it's hard to die,
When all the birds are singing in the sky,
Now the spring is in the air,
With the flowers everywhere,
I wish that we could both be there.

Chorus
Repeat


part yang paling best kita nyanyi time chorus,
semua nyanyi dengan muka happy
BUT me?
i'm happy but inside i'm dying
because i know one day we're not going to meet each other anymore . :'(


p/s: sorry, penggunaan bahasa tidak betull . :))
n entry nihh sangat pendek . mengantok woitt !

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 12 November 2011

| 5 REASONS WHY ALLAH USES PROBLEMS |

1. Allah uses problems to DIRECT you.
Sometimes God must light a fire under you to get you moving. Problems often point us in a new direction and motivate us to change. Is God trying to get your attention? “Sometimes it takes a painful situation to 
make us change our ways.”

2. Allah uses problems to INSPECT you.
People are like tea bags.if you want to know what’s inside them, just drop them into hot ever water! Has God tested your faith with a problem what do problems reveal about you? “When you have many kinds of troubles, you should be full of joy, because you know that these troubles test your faith, and this will give you patience.”

3. Allah uses problems to CORRECT you.
Some lessons we learn only through pain and failure. It’s likely that as a child your parents told you not to touch a hot stove. But you probably learned by being burned. Sometimes we only learn the value of something. health, money, a relationship...by losing it. “It was the best thing that could have happenedto me, for it taught me to pay attention to your laws.”

4. Allah uses problems to PROTECT you.
A problem can be a blessing in disguise if it prevents you from being harmed by something more serious. Last year a friend was fired for refusing to do something unethical that his boss had asked him to do. His unemployment was a problem – but it saved him from being convicted and sent to prison a year later when management’s actions were eventually discovered. “You intended to harm me, but God intended it for good.”

5. Allah uses problems to PERFECT you.
Problems, when responded to correctly, are character builders. God is far more interested in your character than your comfort. Your relationship to God and your character are the only two things you’re going to take 
with you into eternity. “We can rejoice when we run into problems. They help us learn to be patient. And patience develops strength of character in us and helps us trust God more each time we use it until finally our hope and faith are strong and steady.”

Here’s the point:
Allah is at work in your life – even when you do not recognize it or understand it. But it’s much easier and profitable when you cooperate with Him.
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 11 November 2011

*~Citra Hati Aliesha Kirana~*: Kisah COUPLE seorang Lelaki Islam.

*~Citra Hati Aliesha Kirana~*: Kisah COUPLE seorang Lelaki Islam.: Assalammualaikum! kalau rajin, bacalah kisah kat bwah ni eh. bukan penulisan AK sendiri, tapi sebuah kisah yg AK amik dr Facebook. ------...
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

SSiD ~ ^^

cu try bace jap cite nihh .
Sebenarnya Saya Isteri Dia Bab 14
bagi aku sangat Best . hehe :))
thanks to kak Zura a.k.a Addy Riqfhiy Gurlz ..
kalau nak tahu cerita lain lagi, cuma perg kat blog kak zura
:))
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, 8 November 2011

| F.S.E |

Assalamualaikum
salam sejahtera semua .
:)
amacam hari ni ? ada baik ka atau ada buruk ka ?
hahahaa
sekarang ni aku nak cerita la sikit yang berkaetan dengan F.S.E nihh .
sape tahu ape itu F.S.E ? confirm kamu kamu dan kamu tak dapat jawab kan ? sebab benda nihh aku sorang je yang tahu . hehe
STOP MELALUT !! oke,, sambung balikk . F.S.E ni adalah Final Semester Exam . yang akan aku tempohh pada esokk hari (09/11/2011). semua budak MRSM akan menduduki peperiksaan ini esokkk . "YEAHH !! bersedialah kamu !! :) " . begitu juga dengan universiti-universiti, kampus-kampus, kolej-kolej akan memulakan exam esokkk . GOOD LUCK SEMUA !!!
tak lupa jugak kepada SPM candidates + STPM candidates, GOOD LUCK !! :))
4 orang daripada kaum kerabat aku ialah SPM and STP candidates tahun nihhh.

  • 2 orang sepupu + 1 orang bapa saudara = SPM candidates .(Siti Atikah ,, WANI & SHAHRUL)
  • 1 orang lagi ialah mak saudara aku = STPM candidate . (Syikin)
dan tak lupa jugakkk kepada Kakak aku yang tersayang . :)) Fazlin Ayuni .GOOD LUCK KAK !! kita kan berjuang esokk kak !! YEAH !! FIGHTING . :)) . pointer 4.00 . :))

p/s: jawab molekkk tuhhh belako . semoga berjaya and mendapat flying colour result dehhh . ^^ .
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Syoknya kalau layan buku PTS yang best hujung minggu ni! Boleh menang iPad 2 gak! #PeraduanPTS

Syoknya kalau layan buku PTS yang best hujung minggu ni! Boleh menang iPad 2 gak! #PeraduanPTS
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 7 November 2011

:)

♥ Yang dicari walau bukan putera raja, biarlah putera Agama.
♥ Yang diimpi, biarlah tak punya rupa, asal sedap dipandang mata.
♥ Yang dinilai, bkn sempurna sifat jasmani, asalkan sht rohani & hati.
♥ Yang dihrp, bkn jihad pd smngt, asal perjuangannya ada matlamat.
♥ Yang dtg, xprlu rijal yg gmilang, krn dri ini srikndi dgn silam yg kelam.
♥ Yang dinnti, bkn lamaran dgn permata, ckplah akad dan janji setia.
♥ & yg akn terjd,andai xsama dgn kehendak hati,i.Allah ku rdha kttpan Illahi.
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 5 November 2011

Salam AidilAdha :)

Assalamualaikum :)
dikesempatan ini saya/aku ingin mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA QURBAN !!
kepada sesiapa yang akan 'mengerbankan' lembunya tahun nihh,
sila la tengok sama ada lembu anda tu masih ada lagi ke tak.
takotnye tak pasai-pasai ilang tang mana .
tak jadi ber'gerban' la ye?
aishhh !!
biasa la kes curi-mencuri nihh semakin menjadi-jadi hari demi hari.
apa nak jadi la dengan orang zaman sekarang ye?

kepada yang tengah memandu tu, berhati-hati la yee.
jangan bawa laju-laju nanti tak pasai-pasai tak sempat nak beraya .
kesian :((
BIAR LAMBAT ASALKAN SELAMAT
SAYANGILAH ORANG TERSAYANG
ANDA MAMPU MENGUBAHNYA !!

kepada yang tak dapat pulang ke kampung halaman,
jangan bersedih, anda tak keseorangan
ALLAH sentiasa ada disisimu . :)
STOP ! lap air mata tu .
kemudian
senyum ye, jangan tak senyum.
senyum tukan satu sedekah.
kan manis bila senyum .
:))
mungkin saya/aku akan menjadi seperti anda pada masa yang akan datang.
siapa tahu kan?
kita hanya mengatur,
ALLAH yang akan menentukannya.

p/s:: sorry kalau ada salah dan silap . saya/aku hanya manusia biasa.

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

PE 4031 ~ || 피이 4031 ||

salam semua
macam la belog nim ramai yang bace. sadiss!! :((tapa-tapa tuk menyedapkan hati jekk . hahah . 
sihat tak ?
*takde ayat laen ehh?*
hopefully korang semua sihat lah ye.
:)
oke, entry kali nim berkisah pasal PE 4031
first sekali aku nak tanya,

"sape tahu PE 4031 tu ape?"

aku bagi 2 seconds, cepat jawab!!!
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
1 saat
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
TIKKKKKKKKKKK!!!
2 saat
okee, masa da tamat .
kesian ye tak dapat jawab .
:))
*gediks gilers*
bak sini aku jawab
PE 4031 ni bilik aku kat maktab terchenta.
terchenta la sangat. hahaha :)
aku menetap dalam bilik nim pada 
07/02/2011
it's almost 8 months i've been there.
cam tak percaya gak,
hahahaa .

bilik ni dihuni olehhh 4 orang budak pompuan yang sangat cantekk.
cehhh, koya meta .
hahaha

+Nurryati Kadir
(peliks tak dengan nama dia? oppss !! sorry alom) 
dikenali sebagai Yatt atau Alom(PE 4031)
=specky girl >walaupun kadang-kadang pakai<
=10/01/1995 >PALING TUA. haha<
=pengaruhh korea terbesar kepada aku. :P
=sek sihat 

+Anis Amirah Othman
dikenali sebagai Anis atau Moy atau Angah(PE 4031)
=specky girl >always pakai 'sepek'<
=19/01/1995 >TUA. haha<
=pengaruhh ... IDK. haha
=sek teknologi

+Nur Hashimah Mohd Salleh
dikenali sebagai Shimah atau Acik(PE 4031)
=not specky girl >mata dia still okey<
=22/02/1995 >MUDA. haha<
=pengaruhh korea jugak tapi takde la besar sangat.
=sek sihat

+Nurul Aina Mazhan
dikenali sebagai Aina atau Aina Mazhan (ramai sangat nama Aina) atau DixSue(PE 4031)
=specky girl >walaupun jarang pakai. sebab AKU TAK SUKA PAKAI 'SEPEK'<
=11/11/1995 >PALING MUDA. haha<
=pengaruhh suka tidur+ponteng prep+teknologi
=sek teknologi

tahu tak kenapa ada dua 'sek' ?
sebab masa awal sem2, katil kitorang dirapatkan
empat-empat katil
tapi sekarang direnggankan sebab kesian la kat orang yang katilnya berada di tengah
tak dapat nak duduk luas-luas.
iskhh-iskhh-iskhh
kasehan. hehe
so, jadi la dua-dua
then, Yatt kasi nama 'sek teknologi' dan 'sek sihat'
sek teknologi
>guna telefon yang ada kamera(Nokia C3 & Sony Ericsson)
>bawa lappy
>asyik main lappy
sek sihat
>guna telefon biasa(Nokia & Samsung)
>suka bersenam atas katil
>banyak makan buah . banyak ke??

so tula kisah nyeee .
:))
best sangat-sangat kawan dengan dorang
:))
tapi tahun depan kita dah kena berpisahh.
:((
sadisss !!

tapi
kita still 'adik-beradik' kan?
kita still boleh rapat kan?
kita still tegur menegurkan?
kita still tak tukar panggilan kan?
kita still dapat bergurau kan?
kita still dapat ambil gambar kan?
kita still kawan macam dulu kan?
kita still makan sama-sama kan?
kita still belajar sama-sama kan?
*walaupun saya suka tidur time prep*
kita still dapat buat itu-ini sama-sama kan?


ALONG !! ANGAH !! ACIK !!
ingat ye, setiap pertemuan pasti ada perpisahan .
walaupun kita berpisah bilik sekali pun .
*cehh manjo tehhh*
:))
saya sebenarnya tak bohh tukar bilik
sebab tu saya wak lagu tuhh
saya nak kito dok bilik bawah sama-sama
kea kito sebenarnya dapat bilik bawah .
:((
TAPI !! saya nak duk kat bawah,
nak try adjust bia dapat bilik bawah balik.
:))

p/s: sorry for the error typing. and if ada sesiapa yang terasa hati.. sorry ya .
:)
nanti ada masa aku upload pic and cerita pasal maktab aku. :)

LAYANN !!!



Alom,,Angah,, Acik n Sue !!
setiap pertemuan pasti ada perpisahan


LOVE You alls :)

We're roommates .
Aina(sue),,Yatt(alom),,Anis(angah),,Shima(acik)


At Kem Seri Keluang
4031

Last day at Kem Seri Keluang

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 4 November 2011

Qaisara Irdina :)

Assalamualaikum
Salam sejahtera semua . :))
mula kan pembacaan anda dengan senyuman .
senyum la sikit . :)))

nihh ialah sepupu ke-19 aku
nama dia,, Qaisara Irdina
sekarang tinggal di Pulau Pinang with her parents .
maybe today they came to Kelantan for celebrating the Hari Raya AidilAdha.
:))
sebelum aku terlupa,, Selamat Hari Raya AidlAdha .
tahun nimm mungkin aku beraya kat umah my uncle at Kemasin .
IDK la. sebab sekarang nihh kereta aku in workshop.
tak pergi beraya pun tak pa kot, sebab aku sekarang nihh pun kena study.
exam da dekat wookk.
aishh !!

| |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
_  _
V


credit to : his mother a.k.a my aunt.. tapi nape pic dia tengah tido? geram nyee tengok pipi dia, rasa nak cubit jekkk . ahhaha . siap la kao Qaisara . hahaha*gelak kejam*


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Aina Razeeq